12 Sep 2022

ACORDAREA GRADELOR MILITARE OFIȚERILOR PROMOȚIEI 2022, ”ÎNCORONAREA DE LA ALBA IULIA-100” LA ACADEMIA FORȚELOR TERESTRE ”NICOLAE BĂLCESCU”- SIBIU

În perioada 27-28.07.2022, colonelul (r) Nicolae IVAN, director de relații publice în cadrul Consiliului Director al Fundației Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, cu sprijinul CEC-sponsor oficiala participat la festivitatea și ceremonia militară de acordare a gradelor militare celor 290 de absolvenți ai promoției 2022 ”Încoronarea de da Alba Iulia-100”, din cadrul Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, Sibiu.

Activitățile s-au desfășurat în două etape:

-

în data de 27.07.2022, în cazarmă, s-a dat citire ordinului de acordare a primelor grade militare, prilej cu care, în concordanță cu deja tradiția instituită,  colonelul (r) Nicolae IVAN a înmânat șefului promoției 2022, sublocotenent Ioan-Bogdan CĂTANĂ-BOTA, cel care cu media generală 9,55 s-a clasat primul în promoție, la specialitatea militară Finanțe-Contabilitate, arma Management Financiar-Contabil, recompensa în bani,  oferită  de către Fundaţia “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”, cu sprijinul CEC- sponsor oficial; cu același prilej, colonelul (r) Nicolae IVAN a înmânat șefului promoției 2022 și premiul acordat de Fundația”General Ștefan Gușă”;

-

în data de 28.07.2022, tot în cazarmă, s-a desfășuratceremonia oficială de acordare a gradelor militare promoției "Încoronarea de la Alba Iulia-100"-2022.

La evenimente, alături de cei mai tineri ofițeri ai Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională al României au mai participat și: general-maior Cristian-Daniel DAN, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general de brigadă Gheorghe DIMA, șeful Direcției Structuri si Planificarea Înzestrarii/Statul Major al Apărării, general de brigadă prof. univ. dr. ing. Ghiță BÂRSAN, comandantul (rectorul) Academiei Foerțelor Terestre și conducătorul activităților, arhim. Ioachim TOMOIAGĂ/Arhiepiscopia Sibiului, pr. Liviu Iulian TARCĂU, vicarul‑eparhial, consilierul de misiune, preotul militar Florin PAVEL, pr. Zamfir Dănuţ PAPARĂ, pr. Tiberiu KISS, preot la Spitalul Militar şi preotul slujitor al capelei, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Telecomunicatii Speciale, administrației publice locale si centrale, cadrele didactice si instructorii care le-au ghidat pașii proaspeților absolvenți, precum și familiile si prietenii acestora, care i-au sprijinit în cei trei sau patru ani de studii.

Apreciem reazultatele absolvenților și avem încredere în evoluția lor în carieră, precum și în aportul pe care-l vor aduce la performanța Armatei României.

Felicitări și succes în carieră și în viață!!!

Col. (r) Nicolae IVAN