23 Sep 2013

AI CARTE, AI PARTE

Submitted by nistor.daniel

Fundaţia "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă" şi Statul Major al Forţelor Terestre au organizat, vineri, 13 septembrie a.c., o activitate în beneficiul copiilor/tinerilor din Casele de Tip Familial "Sfânta Elena" din Corabia, cu prilejul începerii noului an şcolar.

Personalul din Statul Major al Forţelor, Batalionul 500 Sprijin şi membrii Consiliului Director al fundaţiei au participat la colectarea de rechizite, îmbrăcăminte, încălţăminte, carte şcolară şi beletristică, jucării, jocuri diverse, medicamente etc.

Iniţiatoarea proiectului "Dăruieşte şi tu o carte ca să aibă şi ei parte", doamna Mariana Ancuţ din cadrul Secţiei Relaţii Internaţionale/Statul Major al Forţelor Terestre, a fost sprijinită de către comandantul Batalionului 500 Sprijin, colonelul Petrişor Jalbă şi din cadrul fundaţiei, de către managerul programului "Sfânta Elena", locotenent-colonelul (r) Gabriel Petre.

Un sprijin deosebit pentru copiii/tinerii de la Corabia l-a adus directorul magazinului CORA LUJERULUI, doamna Claudia Mirică. Deşi solicitarea managerului de program, de analiză a unei sponsorizări cu prilejul începerii anului şcolar, a venit foarte din scurt, cu o săptămână înainte de derularea activităţii, doamna Claudia Mirică s-a implicat personal în rezolvarea acestui demers, rezultând o sponsorizare semnificativă, cu rechizite de calitate, în valoare de 1157 lei.

Din partea organizatorilor au participat la această activitate consilierul comandantului Batalionului 500 Sprijin, plutonierul-adjutant Costel Măgureanu şi locotenent-colonelul (r) Gabriel Petre, managerul programului. Copiii/tinerii au fost surprinşi de această vizită şi s-au bucurat foarte mult de darurile primite. Aceştia au avut ocazia de a mulţumi, încă o dată participanţilor, principalii coordonatori ai taberei de vară organizată în acest an la Bucureşti, pentru condiţiile excelente asigurate şi pentru "programul de vis" planificat.

Au fost aduse mulţumiri şi colegilor de la Batalionul 265 Poliţie Militară care au asigurat cazarea participanţilor şi însoţirea acestora pe întreaga perioadă a taberei.

În timpul vizitei a fost organizat un miniconcurs de cultură generală constând în întrebări referitoare la principalele obiective turistice vizitate în Bucureşti, în timpul taberei de vară la care au participat. Câştigătorii concursului au fost premiaţi cu carte şcolară, specifică vârstei.

Copiii/tinerii au povestit cele mai plăcute amintiri legate de această activitate şi şi-au exprimat speranţa că vor fi selecţionaţi şi la următoarea activitate de acest gen.

Menţionăm că în tabăra de vară amintită, organizată în perioada 06-10.08.2013, au participat 23 din totalul de 41 copii/tineri de la Corabia, selecţia fiind realizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt şi conducerea centrului, în conformitate cu contractul de parteneriat semnat între aceste instituţii şi fundaţie.

Locotenent-colonelul (r) Gabriel Petre a mulţumit copiilor/tinerilor de la Corabia, precum şi echipei de conducere din cadrul centrului, pentru primirea făcută, a reiterat importanţa programului pentru Consiliul Director al fundaţiei şi pentru Statul Major al Forţelor Terestre şi a subliniat valoarea deosebită a investiţiei în educaţie ca mijloc de dezvoltare personală şi ca instrument principal de dezvoltare/consolidare a societăţii româneşti.