4 Sep 2017

CASA TIP FAMILIAL “Sfânta Elena” – Corabia

Submitted by ivan.nicolae

MULȚUMIRILE C.T.F. CORABIA ADRESATE FUNDAŢIEI “SFÂNTUL MARE MUCENIC GHEORGHE,  PURTĂTORUL DE BIRUINŢĂ”

În numele colectivului și al copiilor, vă adresăm sincerele noastre mulțumiri pentru sponsorizarea taberei de vară anuală, organizată anul acesta pe plaiurile mioritice din Județul Argeș, și anume la Câmpulung – Mușcel, în perioada 21 august – 25 august 2017.

 Devenită deja tradiție, atmosfera în care s-a desfășurat activitatea este greu de cuprins în câteva cuvinte, iar pentru membrii delegației formată din 18 copii/tineri și doi însoțitori, emoțiile și bucuria de a participa la această tabără s-au dovedit a fi copleșitoare.

 Delegația a purces la drum în dimineața zilei de 21 august, iar până a ajunge la destinație, și anume la Baza de Instruire pentru Apărare CBRN Câmpulung – Muscel, a poposit la Batalionul 1 Instrucție Caracal.

De aici au plecat împreună cu un reprezentant al acestui batalion în oraș, unde au vizitat diverse obiective culturale, cum ar fi: Teatrul și Muzeul „Romanați”.

După servirea prânzului, care a avut loc în cadrul SMMMSFT Pitești s-a continuat drumul către destinația finală, unde copiii/tinerii au fost întâmpinați cu un zâmbet călduros și cu multe îmbrățișări.

În următoarele zile, copiii/tinerii au vizitat obiective socio-cultural-turistice din orașul Câmpulung - Muscel (Parc și Bazin Olimpic) și din împrejurimile acestuia (Mausoleul Mateiaș, Mănăstirea Nămăiești, Cheile Dâmbovicioarei, Iezei, Voina, Poienari, Barajul Vidraru, Mănăstirea Curtea de Argeș). Permanent, delegația de la Corabia a fost însoțită de un reprezentant al garnizoanelor din oraș.

Pe parcursul acestor zile, copiii/tinerii au vizionat și desfășurat exerciții demonstrative despre activitatea militarilor, evident cele mai atractive au fost cele care au implicat armele și echipamentul militar.

 Copiii/tinerii au fost încântați de toate aceste activități, petrecănd clipe de neuitat, aflând lucruri noi și exprimându-și admirația pentru militari în cadrul unui interviu difuzat la televiziunea locală, Muscel TV.

Cele cinci zile au trecut ca cinci clipe și copiii au trebuit să se întoarcă acasă, dar surprizele nu se terminaseră, deoarece la Pitești au vizitat Muzeul Golești, Grădina Zoologică și în final McDONALDS.                 

Despărțirea a fost – ca de fiecare dată -  grea, dar am plecat convinși că inimoșii reprezentanți ai Fundației „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință” București vor fi alături de noi și pe viitor, organizând astfel de tabere de vară sau alte proiecte pe termen lung, care să-i ajute și să-i sprijine pe copiii noștri.

 Galerie foto: http://www.fundatiasfantulgheorghe2008.ro/galeria-foto/76

Şef C. T. F.,
MOHOR MARIA NICOLETA