19 Dec 2013

Daruri pentru copiii de la Corabia

Submitted by nistor.daniel
Autor: 
Adrian Curiman

Miercuri, 18 decembrie, o delegaţie din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre și a Batalionului 500 Sprijin împreună cu reprezentantul Fundaţiei ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”, au adus un strop de bucurie și o picătură de speranță pentru copiii din Centrul de Plasament ”Sfânta Elena”de la Corabia cărora le-au împărţit cadouri cu ocazia Sfintelor sărbători de Crăciun.

Devenită deja tradiţie, activitatea s-a desfăşurat într-o atmosferă greu de descris în cuvinte, emoţia şi bucuria reîntâlnirii fiind copleşitoare. După cum se știe din numeroasele articole scrise reporterii Revistei Forțelor Terestre, personalul Statului Major al Forţelor Terestre, iar mai apoi Fundaţia ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă” sunt de mulți ani alături de acești copii, atât prin inițiative personale cât și în cadrul unor programe special dedicate.

Copii/tinerii şi-au întâmpinat oaspeţii, ca de fiecare dată, cu un zâmbet călduros şi un mic program de colinde, poezii și cântece specifice sărbătorilor de iarnă. De data aceasta programul a cuprins câteva selecții dintr-un spectacol pe care micii artiști l-au susținut în municipiul Slatina, în urmă cu câteva zile.

Pe lângă tradiţionalele dulciuri, oaspeţii le-au adus produse alimentare, îmbrăcăminte, încălţăminte, aparatură electrocasnică precum şi cărţi – o continuare a campaniei „Dăruieşte o carte, ca şi ei să aibă parte!”.

Un sprijin consistent a fost reprezentat de donaţiile personale ale unor militari şi personal civil din Statutul Major al Forţelor Terestre şi Batalionul 500 Sprijin, precum şi ale unor sponsori generoşi.

La rândul lor copiii au oferit oaspeților felicitări și diferite ornamente de iarnă confecționate de ei în diferite tehnici: origami, quilling, desen, colaj ...

După împărţirea cadourilor, copiii s-au retras în cele trei case și două apartamente din cadrul Centrului de Plasament, pentru a fi a doua oară gazdă şi a-i aştepta la „casele lor” pe ”oaspeţii de la armată”.

Fiecare copil a fost bucuros să-şi prezinte camera şi să vorbească despre activităţile zilnice pe care le desfăşoară.

Despărțirea a fost, ca de fiecare dată, grea dar am plecat convinși că vorbele doamnei director, Nicoleta Mohor, nu sunt vorbe în vânt: „Nevoile şi interesele tânărului constituie criteriile prioritare în funcţie de care se iau decizii sau se stabilesc relaţii în cadrul Centrului nostru”.