14 Aug 2013

Tabăra de vis

Submitted by nistor.daniel
Autor: 
Alina Tuca

În perioada 06-10.08.2013 Fundaţia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă” şi Statul Major al Forţelor Terestre au organizat, în municipiul Bucureşti, a cincea ediţie a taberei de vară pentru copiii din Casele de Tip Familial „Sfânta Elena” din Corabia. La activitate au participat 23 de copii/tineri, din totalul de 41 din cele cinci locaţii aflate în Corabia, selecţia fiind realizată de conducerea centrului şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt.

Similar taberelor de vară desfăşurate începând cu anul 2009, în localităţile Târgovişte, Sibiu, Râmnicu Vâlcea şi Curtea de Argeş, şi cea din Bucureşti s-a desfăşurat în condiţii excelente, având un impact deosebit asupra copiilor şi tinerilor. Aceştia, de la mic la mare, au apreciat programul foarte bine organizat de Consiliul Director al Fundaţiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”.

Astfel, au fost vizitate obiective turistice reprezentative din Bucureşti: Palatul Parlamentului, Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Militar Naţional, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Grădina Zoologică, Grădina Botanică, Parcul Herăstrău, Parcul Izvor, Parcul Cişmigiu, Parcul Operei. De asemenea, au fost organizate activităţi de recreere, jocuri şi întreceri sportive, vizionare de filme şi s-a participat la concertul trupei Voltaj.

Cele mai îndrăgite activităţi au fost cele desfăşurate la ştrandul „Drumul Taberei”, plimbarea cu metroul, turul oraşului Bucureşti, plimbarea prin Centrul Istoric, precum şi prezentarea susţinută de Batalionul 265 Poliţie Militară, unitatea care a asigurat, în condiţii excelente, cazarea participanţilor şi însoţirea acestora.

Managerul programului „Sfânta Elena”, locotenent-colonel (r) psih. pr. Gabriel Petre, a organizat concursuri de cultură generală cu întrebări referitoare la obiectivele vizitate, fiind acordate premii constând în articole sportive, cărţi, jucării, pliante etc. Pentru rezultate foarte bune la învăţătură au fost acordate şi două premii în bani pentru o absolventă de facultate şi pentru un absolvent de liceu, proaspăt student.

Meniul, deosebit de consistent şi variat, alcătuit de specialiştii Batalionului 500 Sprijin, a dat forţa necesară copiilor de a participa, în condiţii foarte bune, la o tabără complexă, având în vedere diferenţele mari de vârstă între aceştia, condiţiile climaterice deosebite din Bucureşti, precum şi ambiţia organizatorilor de a elabora un „program de vis”.

La finalul activităţii, prin grija inimoasei doamne Mariana Ancuţ de la Secţia Relaţii Internaţionale/Statul Major al Forţelor Terestre, au fost trimise la Corabia, pachete cu îmbrăcăminte, jucării, jocuri diverse, precum şi carte şcolară şi beletristică în cadrul proiectului „Dăruieşte şi tu o carte ca să aibă şi ei parte”.