21 Feb 2024

GENERALUL CORNEL PINETE A TRECUT ÎN VEȘNICIE! AVEM ONOAREA SĂ VĂ SALUTĂM DOMNULE GENERAL

Cu profundă tristețe şi regrete imense, anunțăm decesul domnului general de brigadă Cornel PINETE!

Un suflet minunat s-a ridicat la cer, o inimă bună a încetat să mai bată, lăsând în urmă o nemărginită durere şi un gol imens în sufletele noastre. A fost un om demn, un exemplu de înțelepciune, echilibru, forță și curaj.

Mereu ne vom aminti de domnia sa, îl vom iubi și cu cinste îl vom onora!

Va rămâne  un model demn e udrmat pentru toți cei care l-am cunoscut!

Domnul General de brigadă Cornel PINETE a plecat în veșnicie,  în ziua de 19 februarie 2024! Generalul Cornel PINETE s-a născut la data de 18 august 1954 în localitatea Cândești, județul Buzău, unde a copilărit.A absolvit cursurile Liceului Militar Dimitrie Cantemir, în anul 1973.

În perioada  1973-1976 a urmat cursurile Școlii Militare de Ofițeri Activi ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu, arma Infanterie, fiind înălțat la gradul de locotenent în luna august a anului 1976. În anul 1986 a absolvit Academia Militară, Facultatea de Arme Întrunite și Tancuri. Și-a perfecționat și desăvârșit pregătirea profesională prin urmarea, în țară și străinătate, a diferitelor cursuri de carieră și de nivel.

A îndeplinit, pe rând, funcții de execuție și de conducere la structuri de tip batalion, regiment, divizie, armată dar și în Statul Major General. Începând cu anul 2006, a fost numit, pe rând, director al Statului Major al Forțelor Terestre, șef de stat major și ulterior comandant al Comandamentului Forțelor Terestre.

În anul 2008 avea să devină comandant al Componentei Operaționale Terestre, din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre, unde, de altfel, își încheie cariera de militar activ, trecând în rezervă în anul 2010.

Pe tot parcursul carierei militare de excepție, de peste 37 de  ani, generalul Cornel PINETE a urcat cu onestitate treptele carierei militare, fără să sară etape, începând cu funcția de comandant de pluton infanterie (în anul 1976) ajungând până la funcția de comandant al Componentei Operaționale Terestre, din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre (în perioada 2008-2010).

A probat întotdeauna temeinicia pregătirii profesionale, pe durata misiunilor executate, fiind remarcat de comandanți, iubit de colegi, respectat și apreciat de subordonați!

Dar, mai ales, a dat dovadă de o responsabilitate exemplară, camaraderie puternică și de omenie de excepție.

Pentru calitățile sale de lider militar, ofițer de stat major și comandant a fost recompensat cu numeroase distincții militare naționale (ordine, medalii și embleme), inclusiv cu Ordinul ”Virtutea Militară” în grad de Cavaler.

Echilibrat, distins, ambițios, răbdător şi modest, plin de inițiativă şi vertical ca moralitate şi etică, domnul general Cornel PINETE a făcut cinste Armatei României și s-a făcut iubit și apreciat de  către toți cei cu care a lucrat.

În viața personală și-a clădit o familie frumoasă, alături de iubita sa soție, doamna IRINA. Împreună au avut 3 copii – două fete și un băiat, care la rândul lor i-au dăruit 5 nepoți. O familie care i-a luminat viața. Familia a fost pe primul plan. În mijlocul familiei și-a regăsit liniștea și tot ea a fost cea care i-a furnizat energia necesară îndeplinirii obiectivelor carierei militare.

Suntem alături de întreaga sa familie care trăiește o mare durere și o grea suferință, dar, mai ales de doamna IRINA care de acum înainte va trebui să suplinească lipsa capului familiei.

Prin întreaga sa viață şi prin modelul uman pe care îl lasă după moarte, ne  îndeamnă să nu-l uităm și să-i urmăm exemplul.

Acum, din ceruri, generalul Cornel PINETE, care s-a alăturat Marii Oști Divine, alături de alți mari români și comandanți militari, va continua să ne vegheze și să ne îndrume!

Va rămâne veșnic în memoria noastră!

Sincere condoleanțe familiei!

Dumnezeu să vă odihnească în pace și liniște domnule general!

AVEM ONOAREA SĂ VĂ SALUTĂM!

Colonel  (r) Nicolae IVAN, director de relații publice

Colonel (r) Marius ȚUNDREA

Slujba religioasă de înmormântare, ceremonialul religios și ultimul onor la general se vor desfășura la cimtirul militar GHENCEA III, în data de 22 februarie 2024, începând cu ora 12.00!